LAPTOP KLAVYESİ NASIL TEMİZLENİR & KULLANIŞLI LAPTOP TEMİZLEME ÜRÜNLERİ

Dünya geneline bakıldığı zaman birçok farklı teknolojik ürün hayatımızda büyük bir yer kaplar. Gelişmiş teknoloji ile birlikte, hayatımızın kolaylaşması mümkün bir olasılık haline gelmiştir. genel anlamda bakıldığında son dönemlerde yaygın bir şekilde kullanılmış olan teknolojik ürünlerden bir tanesi, Laptop olmaktadır. Bir diğer adı ile Diz Üstü Bilgisayar olarak bilinen bu teknolojik ürün, tüm zamanların en popüler teknolojik ürünleri arasında yer alır. 

Bilgisayar kullanımı günlük yaşantımızda birçok işi kolay bir şekilde halledebilmek için kullanılır. Genellikle aktif bir şekilde kullanımının sağlanmış olduğu Laptop kullanımında birçok kişi farklı alanlarda tercih etmektedir. İş sektöründe ve okul açısından tercih edilen Laptop, düzenli olarak kullanıma maruz kaldığında, temizlenmesi gerekebilir. Genellikle birçok kişinin tercih etmiş olduğu ve özellikle son dönemlerde yaygın bir şekilde kullanım sağlamış olduğu birçok farklı Laptop türü bulunur. Laptop modellerinin uzun bir süre kullanılmasının ardından detaylı bir şekilde temizlik yapılması gerekir. Ekran temizliğinin kolay yapılmasından dolayı, önemli olan temizliklerinden bir tanesi, klavye temizliği olmaktadır.

LAPTOP KLAVYESİ TEMİZLEMEK İÇİN İZLENMESİ GEREKENLER ADIMLAR

Laptop kullanımının yaygın olması ile birlikte, yoğun bir kullanıma maruz kalmaktadır. Yemek yerken veya herhangi bir şey tüketirken, klavye aralarına sürekli olarak yiyecekler kaçabilir. Laptop temizliği için en yaygın olarak tercih edilen temizlik türü, klavye temizliği olmaktadır. Klavyelerin ömrünün tükenmemesi için, düzenli olarak ara sıra temizlenmesinde fayda vardır. Laptop klavyelerinde temizlik için izlenilmesi gereken birkaç önemli adım bulunur. Bu adımları daha yakından takip ederek, detaylı bir şekilde laptop klavyesi temizliği yapabilirsiniz.

  • Laptop temizleme adımları açısından ilk önce yapmanız gereken adımlardan bir tanesi, bilgisayarın kapatılmasıdır. Klavyeyi temizlemeden önce bilgisayarın gücünün kapalı olması gerekir. Bunun en temel nedenlerinden bir tanesi, siz herhangi bir şekilde temizlik yaparken, ekran üzerinde bulunan bazı şeylerin açılıp kapanmaması içindir.
  • Laptop klavyesinin zaman içerisinde kirlenmesinden dolayı temizlik konusunda hassas bir şekilde davranılması gerekir. Bilgisayarınızı kapattıktan sonra ilk önce tuşları temizleyebilirsiniz. Mikrofiber bez yardımı ile birlikte, detaylı bir şekilde tuşları temizleyebilirsiniz. Bezi hafif bir şekilde nemlendirip daha sonrasında üst kısımdan detaylı bir şekilde temizleyebilirsiniz.
  • Laptop klavyesinde en çok kirlenen kısımlardan bir tanesi, ara kısımlar olmaktadır. Tuşlar arasında bulunan kirleri temizlemek için, sprey hava veya klavye temizleme spreyi tercih edebilirsiniz. Bir diğer yandan yeni çıkmış olan ürünlerden bir tanesi olan klavye fırçaları ile birlikte, herhangi bir şekilde klavyeye zarar vermeden temizlik işlemlerini yapabilirsiniz. Tuşların arasını temizlerken, tuşlara zarar vermemeye özen göstermenizde fayda vardır. 
  • Laptoplarda çok fazla rastlanılmasa da, bazı zamanlarda aralıklı tuşlara sahip olan laptop modellerinde çok fazla tuş takılmaları yaşanabilir. Bu tarz durumlarda tuşu çıkarıp alt kısmını detaylı bir şekilde temizleyebilirsiniz. Tuş temizliği yapmak için, ince bir bez ile birlikte, detaylı temizlik yapabilirsiniz. Bu tarz durumlarda bilgisayarınızın kapalı olmasına dikkat etmenizde fayda vardır.
  • Klavyenizi temizlemek için kullanmış olduğunuz bu temizleme yöntemlerinin ardından, daha sonrasında çok fazla kirlenmesin diye, özellikli olarak klavye koruyucusu tercih edebilirsiniz. Bu sayede klavyenizin aralarının kirlenmesi daha uzun bir vakit alır.
  • KULLANIŞLI LAPTOP TEMİZLEME ÜRÜNLERİ NELERDİR?

    Laptopların klavye kısımlarını ve laptop temizlemek için kullanabileceğiniz birçok farklı temizleme ürünü bulunur. Bu ürünlerin kullanımı çoğu zaman temizlikten temizliğe kullanılmış olsa da, birçok kişi farklı alanlarda kullanım sağlayabilmektedir. Almış olduğunuz malzemeler sadece laptop için değil, farklı ürünlerin temizliğinde de kullanılabilir. Laptop kullanımı sırasında daha aktif bir şekilde laptop temizlemek için, geniş çaplı ürünlere kullanım sağlamanız çok önemlidir. Laptop kullanımı sonrasında birikmiş olan kirleri temizlemek, daha konforlu bir şekilde laptop kullanımı için çok önemlidir.

    MİKROFİBER BEZ

    Laptop temizlenmesi için kullanabileceğiniz birçok farklı ürün çeşidi bulunsa da, en önemli temizlik ürünlerinden bir tanesi, Mikrofiber Bez olmaktadır. Kullanım açısından rahat ve konforlu bir şekilde kullanılan birçok kişinin aktif bir şekilde kullanım sağlamış olduğu mikrofiber bezler, sadece laptop temizliği için değil birçok farklı ürün için kullanılabilir. Genellikle kullanım alanı olarak, araba temizliğinde ve ev içerisinde yapılan temizliklerde de kullanılan bu bez türü, toz toplama özelliği ile birlikte çok fazla tercih edilir. Laptop temizliği bakımından ekran temizliği ve klavye temizliğinde kullanılabilen mikrofiber bez, tüm zamanların en çok tercih edilen temizlik bezleri arasında yer alır. Laptop temizliği konusunda tercih edebileceğiniz bez çeşitleri arasında, mutlaka mikrofiber bez bulunması gerekir.

    KLAVYE TEMİZLEME SPREYİ

    Laptop temizliği açısından kullanım sağlayabileceğiniz ürünlerden bir diğeri ise, klavye temizleme spreyi olmaktadır. Bu sprey, hızlı bir şekilde kuruması ve bir o kadar da temiz bırakmasından dolayı çok fazla tercih edilir. İçerisinde birikmiş olan hava ile birlikte, klavye aralarında klana tozların kolay bir şekilde çıkmasını sağlayan bu sprey temizlik açısından gündelik yaşantıda çok fazla tercih edilir. Laptop çantanızda veya çalışma masasında bulunması gereken ürünlerden bir tanesi olan bu sprey, tüm zamanların en çok tercih edilen sprey çeşitleri arasında yer alır.

    LAPTOP TEMİZLEME JELİ

    Temizlik konusunda hassas olan kişilerin kullanım sağlamış olduğu ve en çok tercih etmiş olduğu modellerden bir tanesi, Laptop Temizleme Jeli olmaktadır. Jel olması ile birlikte, klavye arasında bulunan kirlerin kolay bir şekilde yapışarak çıkmasını sağlamış olan bu temizlik ürünü, herhangi bir şekilde toz kalmadan kolaylıkla temizlenmesini sağlar. Laptop temizliği yapan kişilerin aktif bir şekilde kullanım sağlamasının ardından, su üzerinde kolaylıkla temizlenebilmektedir.

    KLAVYE KORUYUCU

    Klavyenizi temizledikten sonra daha sonraki temizliklerde daha az uğramak için klavye koruyucu tercih edebilirsiniz. Kullanım bakımından rahat bir şekilde kullanılan ve klavye boyutlarına göre uyum sağlayan bu koruyucu, düzgün bir şekilde yapıştırıldığında, uzun bir süre kullanılabilir. Genellikle birçok kişinin tercih etmiş olduğu ve aktif bir şekilde kullanım sağlamış olduğu klavye koruyucu, temizlikten temizliğe kaldırılıp, yenisi kullanılabilir.

    SPREY EKRAN TEMİZLEYİCİ

    Laptop temizliği yaparken ekranı temizlemek için kullanım sağlamanız gereken en önemli temizlik ürünlerinden bir tanesi, sprey ekran temizleyicidir. Islak bir bez ile silindiğinde iz bırakmasından dolayı bazı temizlik malzemeleri tercih edilmeyebilir, fakat kullanım bakımından rahat ve konforlu bir şekilde kullanım sağlayabileceğiniz en konforlu temizlik ürünlerinden bir tanesi, Sprey Ekran Temizleyici olmaktadır. Ekran kısmına güzel bir şekilde sıktıktan sonra, mikrofiber bez yardımı ile kolay bir şekilde silebilirsiniz. Bezinizin hafifi nemli olması daha iyi bir temizlik sonucu çıkarabilir. 

    FIRÇA KULLANIMI

    Klavye aralarını derinlemesine silmek ve temizlemek için tercih etmeniz gereken ürünlerden bir tanesi, klavye temizleme fırçaları olmaktadır. Son dönemlerde özel olarak üretilmiş olan ince kıl fırçalar, klavye içerisinde herhangi bir şekilde toz ve kir kalmaması için kullanılır. Ortak kullanım ile klavye temizleme spreyi ile rahatlıkla kullanım sağlayabilirsiniz. Fırça kullanımı sırasında, tuşların arasını temizlerken nazik ve kibar bir şekilde temizlenmesi önerilir. Bunun en temel yanlarından bir tanesi, daha rahat ve daha konforlu bir şekilde kullanılmasından dolayıdır.